Óbudai Futókör SE

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Rólunk

Bemutatkozás

E-mail Nyomtatás PDF

 

Kedves Sportbarátok !

 

Szeretettel köszöntünk benneteket az Óbudai Futókör, Szabadidő- és Versenysport Egyesület megújult honlapján.

1999-ben, 12 esztendeje történt, hogy Nagy Gábor Ádám vezetésével néhány lelkes amatőr futó megalakította az egyesületet Óbudai Futókör néven. Az alapítók mellé elsősorban Óbudáról idővel sok sportszerető csatlakozott, elkezdődtek a közös futóedzések és – kihasználva a kerület természeti adottságait – több, később hagyományossá vált versenyt is rendeztünk. Bizonyára többen emlékeztek a Népszigeten, majd később a Hajógyári szigeten megrendezett Szigetfutásra, az októberi Aquincum futásra Mocsárosdűlőn, illetve a szezonzáró Luca napi eseményünkre. 2004-től több éven át a hosszabb távok kedvelői is találhattak maguknak való megmérettetést, a Pilisi 8 Bucka futáson évről-évre egyre több résztvevőt köszönthettünk.

Saját szervezésű versenyeink mellett az egyesület tagjai rendszeresen részt vettek más hazai és külföldi rendezvényeken, az amatőr szintű versenyzésen túl, többen – különösen az ultratávokon – országos, sőt nemzetközi szinten is komoly eredményeket értek el. Versenyzőink az országos 24 órás bajnokságon bajnoki címet, illetve több ízben dobogós helyezést szereztek, három klubtagunk pedig egyéniben teljesítette a Bécs-Budapest Szupermaraton 352 km-es távját.

 

Sajnos anyagi és szervezési nehézségek miatt az Egyesület 2009-ben feloszlott. A tagság nagy része, valamint a futás szeretete azonban megmaradt, és 2010 nyarán felmerült a gondolat: mi lenne, ha újra megpróbálnánk? A gondolatot tett követte, és 2010. június 21-én új vezetőséggel megalakult az Óbudai Futókör Szabadidő- és Versenysport Egyesület.

Célunk, hogy az előd egyesülethez hasonlóan a mozgást, sportos életmódot megismertessük és népszerűsítsük a kerület lakossága körében. Ennek érdekében szeretnénk ismét beindítani a heti rendszerességű edzéseket, valamint feleleveníteni korábbi versenyeinket, melyekre mindenkit szeretettel várunk. Elsőként a Pilisi 8 Bucka futást, melyet 2011. július 24-én megváltozott útvonalon rendezünk meg. (A versenykiírás napokon belül felkerül honlapunkra.)

Az újjáalakulással egyidejűleg az egyesület neve is megváltozott, ami korántsem véletlen. A jövőben a futáson túl más sportágak képviselőit is szeretnénk megszólítani. Elsőként – a Csillaghegy, Márton utcai sporttelep lehetőségeit kihasználva – a férfi teniszezőket, akik köszönhetően a gondos szervezésnek már idén májusban elindulhatnak a BLSZ III. osztályú csapatbajnokságban.

Remélem, hogy egyesületünk híre eljut mindazokhoz, akik a rendszeres mozgás szerelmesei, illetve azokhoz is, akik a sportos életmóddal, egészséges életvitellel most ismerkednek.

 

Niederleitner Tamás
elnök

Módosítás dátuma: 2011. július 25. hétfő, 09:13  

Támogatóink

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés